Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Pomoc żywnościowa - Podprogram 2017

Utworzono dnia 06.08.2018
Czcionka:

PODPROGRAM 2017 – efekty

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Masłowicach  z terenu województwa łódzkiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Łodzi realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  sierpień 2017 – czerwiec 2018.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 374 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Masłowice ( województwo łódzkie)
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 19,220 ton żywności;
  • 1078 paczek żywnościowych.

4. W ramach Podprogramu 2017 dla 29 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących na temat: „Niemarnowanie żywności”.

 

 

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 13

W poprzednim tygodniu: 72

W tym miesiącu: 155

W poprzednim miesiącu: 220

Wszystkich: 18247

Zegar